Haberler

Anasayfa > Tüm Haberler + > LİMON ART'DAN LÖDER'E BÜYÜK DESTEK

LİMON ART'DAN LÖDER'E BÜYÜK DESTEK

LİMON ART'DAN  LÖDER'E BÜYÜK DESTEK

Limon Art'ın kuruluş hikâyesini bizimle paylaşır mısınız?

Ebru yapmak, karakalem çalışmak, minik seramik figürler yapmak hobilerim arasında. Ayrıca son birkaç yıldır akşamları dinlenirken; bere, yelek vb. örüp, kermesler için LÖDER'e bağışlıyordum. Üretmeyi ne çok sevdiğimi bilen eşim, 2017 doğum günümde harika bir sürpriz yaptı bana ve sevimli atölyemin anahtarını bıraktı avucuma. Aslında kalbime. Çünkü atölyede üretilenleri LÖDER'e bağışlamak fikri, asıl hediyem oldu. Atölye fiziksel küçüklüğü sebebiyle "Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk" misali sevimli bir Limon tekerlemesini çağrıştırdı ve adı LİMON ART olan İyilik Hareketi başladı.

 

Keçe bebek çalışmanızı açıklar mısınız? 

Pamuk helva kıvamındaki renkli yün keçeleri, özel keçe iğnesi ile iğneleyerek, üç boyutlu figürler elde ediyorum. Keçe bebek için biraz sabır, biraz merak gerekiyor. Keçeden kapı süsleri, dönenceler, keçe tablolar ve biblolar tasarlıyoruz. Ayrıca fotoğraftan, kişiye özel olarak tasarımlar da hazırlıyorum. Aslında otomotiv sektöründe yönetici olarak çalışıyorum. Mesaimden kalan zamanlarda keçe bebek ile uğraşmak benim için çok keyifli bir hobi. Tek sıkıntım zaman maalesef. Elimden gelse 7/24 keçe bebek yapmak istiyorum, ancak sadece işten kalan zamanımda keçe bebek yapabiliyorum.

Ürünlerinizden almak için ne yapmalıyız?

Bildiğiniz gibi LÖDER gönüllüsüyüm. Ben keçe bebek yapıp insanları mutlu etmeyi seviyorum. Ve keçe bebeklerim için LÖDER'e bağış yapılmasını rica ediyorum. Hazırladığım tasarımlarda harcadığım emeğe göre, rica ettiğim minimum bağış tutarları var. Bağışlarınız ile Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji'de tedavi gören ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ve ailelerine maddi manevi her konuda destek oluyoruz. Kesinlikle elden bağış kabul etmiyorum. Bağışınızı LÖDER'in resmi banka hesabına yapıyorsunuz ve bağış dekont fotoğrafını bana yolladığınızda, size özel tasarımınızı hazırlayıp gönderiyorum. ( Malzeme ve kargo masraflarını cebimden veriyorum. Emeğimle birlikte bu harcamalarımı da, LÖDER'e kişisel bağışımmış gibi düşünüyorum)

✔Amacım, daha çok kişide Lösemili çocuklar ile ilgili farkındalık yaratmak...

✔Kazancım ise; bağışlara vesile olmanın mutluluğu ve çocuklara şifa olmanın huzuru...

✔Yani ürün satışı para ile değil, hasta çocuklarımızın gülümsemesi karşılığında...

Bağış yapacak olan vatandaşlar size nasıl ulaşabilirler?

Ben sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum. @limon.art_burcin instagram hesabı ve Limon Art Burçin facebook hesapları aracılığı ile klavye uzaklığındayım.

Lösemili Çocuklara yardım toplamak tamamen gönüllülük esasına dayalı. Bu gönüllüler ordusu kimlerden oluşuyor? 

Gönüllüler ordusu, gerçekten gönlünü, emeğini, zamanını, parasını lösemili bir çocuğa umut olmak için veren kişilerden oluşuyor. Gönüllülerin bazıları yakinen bu hastalığı çocuğunda yaşamış ve atlatmış kişiler. Bazıları maalesef evladını lösemiden kaybetmiş. Bazıları sizin benim gibi bir umut için koşturan kişiler. Herkes eli erdiğince, dili döndüğünce, kesesi el verdiğince umut olmak için çırpınıyor.

Lösemili bir yavrumuza maddi manevi destek sağladığınızda neler hissediyorsunuz?

Ailem bana, alarak değil, vererek mutlu olunacağını öğretti. Bu öğreti doğrultusunda, sevgimi ve emeğimi doğru kanala aktarmanın şükrünü hissediyorum. Çorbada tuz olabiliyorsak, ne mutlu bize.

Bu çok zorlu ve tedavisi oldukça pahalı bir süreç. Siz de bir anne olarak, Lösemi hastası çocuklarımızın annelerine neler tavsiye edersiniz?

Lösemi hastalığının uzun, zorlu ve pahalı bir tedavi süreci var. Bence annenin direnci, umudu yükseltilmeli. Bunun için aile psikolojik destek almalı. LÖDER'in Rahime Gazioğlu Konukevi şehir dışından gelen hasta yakınlarının konaklayıp destek alabilecekleri bir yer. Ama tahminim çok çok zor bir süreç. Allah hiçbir anneyi evladı ile sınamasın.

Bu yavrularımız için vatandaşlarımızdan beklentileriniz nedir?

Öncelikli beklentim; bu zor ve maliyeti yüksek hastalığı yaşayan yavrularımıza ve ailelerine karşı herkesin duyarlı olması. Maddi manevi her türlü destek çok önemli. Yapılan her bağış bir çocuğun umudu. www.bursaloder.org web sitesi aracılığı ile veya @limon.art_burcin aracılığı ile damlaya damlaya göl olması hedefimiz.

Limon Art olarak konuyla ilgili içinizden geçen duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?

Limon Art bir iyilik hareketi ve iyilik bulaşıcıdır. Umuyorum ki herkes sağlıklı ve huzurlu şekilde hayatına devam edebilsin. Ancak hayat yolu bazen lösemi çıkmazına giriyor. Biz de maddi imkânsızlıklara, zorlu tedavi sürecindeki ihtiyaçlara destek olmaya çalışıyoruz. 

 

Bursa LÖDER ailesi olarak biz de Limon Art Burçin Norman'a çok teşekkür eder, yanımızda olduğu için çok mutlu olduğumuzu gururla ifade ederiz.

Fotoğraflar

LİMON ART'DAN  LÖDER'E BÜYÜK DESTEK
LİMON ART'DAN  LÖDER'E BÜYÜK DESTEK